Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

 

A demonstrátori rendszer 1993 – 2003

A Tanszéken folyó demonstrátori munka történetileg szorosan összekapcsolódik a Vállalatgazdaságtan tanulmányi versennyel, mivel a Tanszék első demonstrátorai a tanulmányi versenyen résztvevők közül kerültek ki. E hagyományunkat megőriztük, demonstrátoraink többsége továbbra is a tanulmányi versenyben sikeresen szerepelt hallgatók közül kerül ki.

A tanszéki demonstrátori munkával azt szeretnénk elérni, hogy a Tanszékhez és annak munkatársaihoz kapcsolódóan a nappali tagozatos hallgatók tudományos-szakmai ismereteiket elmélyíthessék, és szenior demonstrátorként, szemináriumvezetőként részt tudjanak venni az oktatásban.

A tanszéki demonstrátorokkal szemben évfolyamonként eltérő elvárást fogalmazunk meg. A III. éves demonstrátoroktól azt kérjük, hogy TDK-dolgozat írás formájában elsősorban arra koncentráljanak, hogy egy témakör kapcsán fejlesszék és összegezzék ismereteiket. E mellett a Vállalatgazdaságtan tárgy szemináriumainak hospitálását javasoljuk az oktatásra való felkészülés érdekében. A IV-V. éves demonstrátorainkat igyekszünk bevonni a tanszéki kutatási programokba, támogatjuk TDK írási munkájukat és elvárásunk az oktatásban való részvétel.

Lassan ismét hagyománnyá vált, hogy a tanévet egy két napos vidéki elvonulással kezdik a demonstrátorok, ahol néhány tanszéki kolléga társaságában ismerkednek egymással, s a tanszéki feladatokkal informális keretek között. Az egyéni kutatási munkájukat a tanszék munkatársaihoz kapcsolódóan végzik demonstrátoraink. E mellett havonta minden demonstrátorunknak szóló szakmai rendezvényre is sor kerül.

A demonstrátori munkáért a hallgatók pontokat kaphatnak, melyek előnyt jelenthetnek számukra egyes ösztöndíjaknál, pályázatoknál. A III. éves demonstrátorokat a szakmai munka mellett jelentősen motiválhatja ez a szempont is. IV. és V. évre általában már csak a korábbi demonstrátorok körülbelül harmada marad, akik már az oktatásban is részt vesznek. A végzős demonstrátorok közül egyre több diák folytatja tanulmányait a Vállalatgazdaságtan vagy más tanszékek keretei között Ph.D hallgatóként.

A Vállalatgazdaságtan tanszék 15 éve alatt eddig 138 demonstrátor csatlakozott hozzánk, az alábbi lista a tanszéki demonstrátori munka felelősei mellett az egyes években újonnan jelentkező hallgatók neveit tartalmazza.

Demonstrátorok 1993-2003

Utolsó frissítés: 2019.03.11.